CENTRE DE DOCUMENTACIÓ DE LA SAGRERA Logo Centre de Documentaci√≥ de la Sagrera.


INICI | BARRI | ACTUALITAT | CARRERS | HISTÒRIA | ARTICLES | IMATGES


L'estendard del Foment Regional de la Sagrera

La restauració


<L'estendard i la seva simbologia

 

Tornar


Estendart del Foment Regional.

Detall restauració
Foto: Centre Documentació la Sagrera

La peça, desprès de passar tants anys descuidada a un magatzem, va anar deteriorant-se, de manera que va arribar a mans del Centre de Documentació en unes condicions força lamentables. Des d’un primer moment va ser voluntat de la nostra entitat donar-li un tractament bàsic que aturés el seu procés de deteriorament degut a la pols i els paràsits que havia anat acumulant.

Aquests treballs varen durar més de dos anys i van ser conduïts per la restauradora resident a la Sagrera Carmen López Carrera, amb el finançament del Centre de Documentació de la Sagrera.

Es va aprofitar la Festa Major del barri del novembre de l’any 2011 per a fer una nova presentació en societat de l’estendard, ara restaurat, a la Biblioteca de La Sagrera-Marina Clotet.


Estendart del Foment Regional.

Detall restauració
Foto: Centre Documentació la Sagrera

Al mateix temps, i aprofitant l’avinentesa, la també restauradora i experta en art Sílvia Crespo Espert va elaborar una caixa especial per a preservar l’estendard, situació a on es troba en aquests moments als locals de la nostra associació a l’espera de trobar un lloc per a la seva exposició permanent que tingui les condicions adients per a la seva conservació i que sigui una ubicació que dignifiqui un element tant important per a la història associativa de la Sagrera.

<L'estendard i la seva simbologia

 

TornarCentre de Documentació de la Sagrera
C/ Hondures 28 - Espai 30 - 08027 - Barcelona - Email: info@cendoclasagrera.com